Добірка гучних колаборацій квітня за версією Underdog Agency

У квітні ми побачили багато цікавих партнерств, які можуть надихнути на нові проєкти та підкинути свіжих маркетингових ідей. Як кажуть, не копіюємо, а надихаємося.

SMM-ниця креативної агенції Underdog Катерина Тарасова зібрала добірку крутих кейсів у диджиталі за квітень.

МаслоТом та Crumb

Що може бути краще за один класний бренд з креативною та сучасною маркетинговою подачею? Тільки партнерство двох брендів!

Косметичний бренд Crumb та компанія горіхових паст та десертів МаслоТом обʼєдналися для створення двох кремів для рук. Тут поєднався вже знайомий дизайн та смаки від МаслоТом.

Який результат? Гучне «вау!» підписників, багато контенту від користувачів, обмін аудиторією та захват від людей, які нарешті можуть не тільки наїстися солоної карамелі, а й намазати її на руки. Клас!

 Monobank та Живчик

Ще одна крута колаба – спільний напій Живчика та Monobank. Загалом, Monobank, окрім класного сервісу, створює і власний мерч. Але й не нехтує можливістю запартнеритися з максимально віддаленим від банкінгу брендом. І при цьому не втрачає своїх сенсів (і улюбленого всіма маскота🐈‍). Пʼєш Живчик з валеріаною на хвилі популярності CBD та заспокоюєшся.

Як результат – обидва бренди отримують хороший маркетинговий кейс, нові продажі та поціновувачів бренду. Заводиш акаунт в Monobank або згадуєш про існування всім знайомого Живчика. І всі у плюсі.

Підтвердження останній тезі – за два тижні продали понад 100 000 баночок Живчика. За словами співзасновника mono Олега Гороховського, ця цифра була планом на три місяці!

Mattel та Heinz

Хвиля любові до Барбі не минула. А Mattel продовжує підбурювати нас до покупки нової ляльки в колекцію чи вкотре передивитися фільм.

Якщо колаборація банку і напою вас не вразила, то створення рожевого соусу з Heinz під назвою Barbiecue точно має задовольнити. Як мінімум, захочеться написати коментар, а як максимум – придбати цей чудо, веганський, рожевий майонез зі смаком барбекю. На жаль, лише у Великій Британії.

Креативна ідея і мільйон лайків в Instagram у вас у кишені. Точніше у брендів.

Будь ласка, якщо будете брати, прихопіть для нашої агенції теж пляшку!

Надя Дорофєєва та Міша Лебіга

Співачка-улюблениця українських підлітків та блогер, що проводить найбільші стріми на Twitch. Не поєднуване, думаєте ви. А я скажу – 57 000 одночасних глядачів стріму під час спільної пісні та 6 млн грн на допомогу Чернігову та Азову.

Так, подібні полярності великий тренд. І він набирає обертів.

Співачка та блогер не лише заколабилися, а й додали свою лепту до формату креативних зборів.

Вони презентували спільну пісню під час благодійного стриму. Головний і дуже цінний результат – півтори години та 6 млн гривень. Хороший приклад, як мистецтво може реагувати на події українських реалій сьогодення.

Кураж та Superhumans Center


Ще один приклад, як інфлюенсери та діячі культури можуть підсвічувати реалії українців – спільна робота засновниці «Куража» Альони Гудкової, виконавчої директорки Superhumans Center Ольги Руднєвої та мисткині Марії Оз.

Суть колаби – серія відеопортретів українців, які отримали на війні поранення, що у прямому сенсі залишилися на їх обличчях. Мета проєкту – підсвітити необхідність допомоги постраждалим та нормалізувати реакцію навколишніх.

CEO Superhumans Ольга Руднєва розповідає, що втрата обличчя – це як втрата ідентичності.

Люди з травмою обличчя частіше за все навіть не виходять з дому. Саме через таку реакцію суспільства. Через те, що наш мозок заточений на те, щоб сприймати людину з пошкодженим обличчям як загрозу».

Дуже щемке та важливе партнерство, яке підсвічує важливу проблему й по-хорошому додає балів свідомим брендам.

Бонус

Зараз мова не про колаборацію. Але я точно хочу, аби ви це побачили!

Історія про відділення анестезіології в Охматдиті. Так-так, це лікарня. І у неї є ТікТок. Відоси бомба. І тут справа не просто в розважальному контенті (хоча всі відоси про котиків). Але всі вони з доступними поясненнями батькам, що лікарі не вороги. І вони вміють жартувати.

І такий креативний підхід до складної теми дає свої результати. За два місяці скетчі від анестезіологів через подачу від смішних котиків зібрали 24 500 підписників та 472 000 вподобань. Кожне відео по-особливому дотепне, але класно працює як профілактика та розповсюдження корисних знань про медицину та анестезію зокрема.

Сподіваюся, після таких відео все більше дітей не боятимуться ходити до лікарів, а батьки не проситимуть видаляти аденоїди без анестезії (щось на життєвому).

Надихайтеся та створюйте своє. Аби нам всім було, що обговорити у червні.

1
1151